Over mij

Ik ben Aisla van Dijk,

Vintage-liefhebber en eigenaresse van deze webshop. Daarnaast ben ik moeder, docent op een MBO voor ruimtelijke vormgeving, collage-kunstenaar, dromer en koffie-fan. Mijn liefde voor vintage ontstond al in de jaren '90. Elke week was ik voor mijn studie Ruimtelijke Vormgeving in de kringloopwinkel te vinden. Hier zocht ik, als arme student, betaalbare materialen en producten voor mijn opdrachten. Nu, 20 jaar later, winkel ik nog steeds het liefst in kringloopwinkels en vintage shops. Ik ben altijd benieuwd wat ik ga vinden… En altijd verbaasd over wat mensen zomaar wegdoen: juweeltjes die absoluut een tweede leven verdienen! Al die jaren droomde ik ook van een eigen winkeltje maar full-time een eigen winkel was voor mij niet te combineren met mijn leuke baan als docent. En zo ontstond mijn webshop: Atticsalt.nl

Attic Salt: een uitdrukking uit de Engelse taal. Betekenis: Verfijnd, scherpzinnig verstand.

Mijn verstand zegt dat we niet moeten deelnemen aan een wegwerpmaatschappij. Vintage items zijn vaak nog zo mooi. Verfijnd, uniek en altijd met een verhaal. Ze verdienen een tweede leven. Slowfashion. 

Een vintage item is niet zomaar tweedehands. Vintage betekent dat het item minimaal 20 jaar oud is. In deze shop vind je dus geen tweedehands artikelen maar mooie, bijzondere items van de jaren '60 tot en met de '90. Zorgvuldig door mij geselecteerd, voor een redelijke prijs. De mooie items die ik vind verdienen een nieuwe kans. De kleding wordt gewassen en (als  dat überhaubt nodig is) gerepareerd door mij. 

Ik hecht waarde aan hergebruik, aan een product met een mooi verhaal, aan een unieke outfit en aan niet-mee-doen-met-deze-wegwerpmaatschappij. Geen 'fast-fashion' voor mij. Vandaar Attic Salt; quality vintage met een verhaal. Zo red ik naast kleding ook regelmatig meubels en oude foto's uit de kringloopwinkel. De oude foto’s uit ‘weggegooide’ fotoalbums verwerk ik in custom-made collages. Deze collage zijn ook te koop. Je vind ze op mijn portfolio-site www.aisla.nl en op mijn instagramaccount: aislala_lala

Neem een kijkje in mijn webshop en wie weet vind jij ook een gewoon bijzonder item dat ooit vergeten op iemands zolder lag... Wil je al mijn werk zien?

Veel plezier!
Aisla van Dijk 

 

 

  • Gratis verzenden binnen Nederland bij bestellingen boven € 75,-
  • Ik probeer je bestelling dezelfde dag nog te verwerken.
  • Op grond van de kleineondernemersregeling (artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting) hef en vermeld ik geen omzetbelasting.
  • Betaalmogelijkheden: 

       

Attic Salt vintage 

Binnenweg 4
5502 AN Veldhoven

The Netherlands

T. 0031 6 416 306 09
E. info@atticsalt.nl 
W. www.atticsalt.nl

KVK: 69667810
IBAN: NL32 ASNB 0706 7451 08