Waardeer het, repareer het!

Ik heb 3 grote liefdes: Vintage, mijn gezin en koffie. En vandaag kan mijn blog een keer niet gaan over vintage. Kan niet...

Want afgelopen weekend is mijn meest-favoriete-apparaat in huis ermee gestopt. Ons espresso-apparaat!

We kochten dit apparaat ongeveer 5 jaar geleden vooral om z'n retro-look en we bleken er ook nog verdraaid goede koffie mee te kunnen zetten. Vanaf die dag hebben we elk weekend tegen elkaar gezegd hoe blij we met dit apparaat waren. We hebben er echt heel goed voor gezorgd. Vrienden lachten ons uit want koffiezetten bij ons werd een lang ritueel. Maar na werkdagen met automaat-koffie keken we elk weekend weer uit naar ons fantastische bakkie troost van thuis.

Tot afgelopen weekend. Ik heb het apparaat nog geaaid en ik heb er tegen gepraat maar het mocht niet helpen. Na 1 hele lange harde zoem doet hij nu helemaal niks meer. Ik vind het zo zonde om hem meteen weg te doen. Verspilling. Hij moet toch te repareren zijn?

  • We hebben het apparaat uit elkaar gedraaid, maar de wirwar van kabels was abracadabra voor ons.
  • Toevallig heeft SIRE nu de campagne: Waardeer het, repareer het. Daar vind je tips om zelf vanalles te repareren of je vindt mensen die je kunnen helpen met de reparatie. Fijn!  Maar helaas zijn er geen mensen bij ons in de buurt. Laat staan in heel Nederland.
  • Het merk zelf repareert alleen in Zwitserland.
  • Onze laatste hoop: Een vriend kent iemand die hem misschien kan repareren. 

Ik hoop het zo. Ik wil niet meedoen aan verspilling. Maar een week zonder espressoapparaat zonder duidelijkheid op reparatie heeft ons doen besluiten dat, als stap 4 ook niks wordt, we dan een nieuw apparaat gaan kopen. (Ik ben er zeker van dat hier mijn koffieverslaving spreekt maar wat anders kunnen we nog doen?)  

Dus heb je tips. Heel graag!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published