Schatzoeken

Mijn eerste blog!

Al weken probeer ik een start te maken met een blog. En al weken stel ik het ook weer uit. Ik heb een writers-block nog voordat ik gestart ben met schrijven. Ik wil bloggen over mijn liefde voor vintage! Duh.

Deze liefde ontstond al in de jaren 90: Noodgedwongen moest ik voor mijn schoolopdrachten naar de kringloop. Meer budget had ik niet. Destijds voelde ik me een arme sloeber. Nu wil ik niet anders meer. Elk bezoek aan de kringloop voelt als schatzoeken. 

Ruim 20 jaar verder sluit ik me online aan bij hele thriftshop-communities. Telkens met een kleine angst dat er teveel mensen gaan schatzoeken en dat ze er vandoor gaan met alles wat ik wilde vinden.

Onzin natuurlijk. Ik ben juist met deze webshop gestart, om mijn vondsten te delen. Het is teveel voor mij alleen. En het zijn zulke mooie dingen. Veel bijzonderder dan wat er te koop is in de winkelstraten. Ik wil juist dat iedereen mijn schatten vindt. Dat iedereen meer bewust koopt. En dat iedereen meedoet aan #slowfashion. 

In mijn omgeving lijkt het of ik de enige vintage-fan ben. Mijn familie, mijn vrienden, mijn collega's, mijn studenten, bijna iedereen koopt nog altijd vooral nieuwe kleding. Dus eigenlijk hebben mijn online-thrift-loving-communities en ik nog genoeg te doen...

Mensen: Stop buying new. Start wearing preloved. We hebben geen masssaproductie nodig, er is al moois genoeg. 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published