Over hipsters en andere hypes

Vorige week sprak ik tijdens mijn les met 1 van mijn studenten over doelgroepen. Welke groep mensen zou er nou het beste bij een bepaalde conceptstore passen? Ik noemde een paar groepen op die tot de verbeelding zouden kunnen spreken: 'chique mensen, skaters of bijvoorbeeld hipsters?'

Het bleef even stil. Toen zei ze met een lichte teleurstelling in haar stem: 'Ze noemen mij vaak een hipster.' Het was duidelijk dat ze deze stempel liever niet wilde krijgen.

Bij hipster denk ik vaak aan een man met een baard en een knot. (Ook lekker stereotype). Dit meisje heeft toch zeker geen baard en een knot, maar wel een fantastische eigen stijl. Ze ziet er niet uit zoals de massa bij ons op school. Ze durft af te wijken van de huidige hypes. Dat maakt wellicht dat haar hype-gevoeligere-omgeving het lastiger vindt om haar in het juiste 'hokje' te plaatsen. En om die reden noemen ze haar waarschijnlijk een hipster.

Ik heb de afgelopen week nog vaak aan dit gesprek gedacht. Ik heb haar tijdens de lessen nog eens goed bekeken en ik kan maar 1 ding concluderen: Ik vind haar stijl eigenzinnig en fijn. Ze koopt het liefst in kringloopwinkels, ze maakt unieke combinaties en ze draagt deze combinaties met stijl. Noem het hipster, maakt mij niet uit. Ik vind het fantastisch, ik vind haar een stijlicoon. Ik zou willen dat meer mensen een eigen 'slowfashion-stijl' zouden hebben. Dat is fijn om naar te kijken en het zorgt er wellicht voor dat de fast-fashion-industrie veel minder invloed op ons kan krijgen met al z'n hypes. Hah! 

 

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published